27 March, 2011

Sayangku breadmaker.

Saban hari sy tak pernah miss menjenguk blog-blog resepi. Hari-hari rasa tak lengkap kalau tak dapat mengintai blog-blog kegemaran saya. Salah satu keinginan saya adalah untuk membuat roti dengan air tangan saya sendiri..tapi melalui proses menguli sendiri dengan tangan rasanya tak sanggup kot..saya ni pemalas sebenarnya..apatah lg nak menguli roti sendiri, blh pengsan dibuatnya...hehehe

Setelah ditimbang-timbang sampai tak muat penimbang akhirnya saya buat keputusan untuk beli breadmaker. Setelah sekian lama termimpi-mimpi untuk memiliki breadmaker akhirnya tercapai jua.inilah dia...

                                              bread maker nozza

Apa yang membuat saya jatuh hati, siang malam tak boleh tidur (melampau tuuu) pada bread maker ini ialah, ia merupakan ketuhar pelbagai fungsi. Selain mengadun, membuat roti boleh juga buat kek, muffin, membakar ikan, ayam, daging, menyalai, menyahfros dan mengekalkan kehangatan makanan..memang cukup berbaloi-baloi dapat memilikinya.

Suami paling suka makan pizza..dia cakap buat sendiri ni rasanya lebih sedap daripada pizza hut mahupun domino's. Nampak gayanya lepas ni dinner pizza je la ye..

                                            pizza sebelum dibakar

Gambar pizza selepas dibakar tak sempat nak snap..keluar breadmaker je ada orang tu dah ngap..tak sempat pandang kiri kanan dohh.. akan datang nak buat roti plk..

Baru boleh tidur lena..hehehe

8 comments:

ain (sweet thots) said...

salam perkenalan niey ;)

maz said...

salam kenal n knjung bls..mksih ye sdi sngah dpur kcik kita tu...waaa dah ada pmbantu tu..pasni kncang la mrti..hehee..

niey_muhaini said...

Salam ain..smg ukhwah antara kita terus berkekalan..

niey_muhaini said...

Salam kak maz..trma ksh jg luangkan masa brkunjung ke sini..pembantu yg bnyk mmbantu..senang keje.Dh 2 hari berturut2 pembantu sumbangkn tenaga..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

untung beli BM ni niey sebab banyak benda boleh buat dari roti,pizza,etc....mmg puas haty....
lupa nak cakap salam kenal dah lama follow ai tak sempat nk tegur....:))

niey_muhaini said...

betul tu ayu..;)
salam kenal jg..hehe. brshabat di alam maya wlau mata x brtentang tp rasa dkt di hati..

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah

terima kasih sebab sudi masuk ke blog citarasa rinduan..ayu boh dalam bloglist ayu yer

PS; tahniah dah ada breadmaker, ayu cdgn nak sambar gak..mana tau boleh meroti dan mengpizza (eik, ejaan..hahahahhah)

niey_muhaini said...

Thanks ayu sudi follow niey punya blog yg baru bljr nak merangkak ni..terharu dpt jejak dari blogger yg dh establish cam ayu ni..

sambar cpt2 ayu..tak rugi ada breadmaker ni.sakit hati tgk org telan roti, kita telan air liur je..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...